MOSHIMOSHI

Vuoden 2021 debyytti-ep:llään kovalla rytinällä kansainväliseen tietoisuuteen ja yhdeksi Suomen lupaavimmista kitarabändeistä noussut moshimoshi on emo-skenestä vahvasti ammentava uusi helsinkiläisyhtye, jonka musiikissa yhdistyvät melodinen indiepop, matemaattisen tarkka jazz-ote ja punkista kumpuava raaka tunne.

Yhtyeen kiivaan eteenpäinpyrkivässä melankolisessa soitossa on jotain tuttuja kaikuja tuhatluvun taitteen kitaravetoisen post-hardcoren ja alternative-skenen vimmaisuudesta. Tutuista nyansseista huolimatta moshimoshi ei kuitenkaan sorru nostalgisuuteen, vaan omintakeisen siivilän läpi suodatettu musiikki kuulostaa äärimmäisen tuoreelta ja ajankohtaiselta. Huutolaulu, koukeroiset math-rock -riffit ja kauniit melodiat niputtavat kokoon juuri niitä asioita, joita tämän tyyppisessä musiikissa on Suomessa pitkään kaivattu.

Vahvassa nosteessa oleva moshimoshi julkaisi debyyttialbuminsa Green LP viime vuonna ja oli sen tiimoilta tuttu näky useilla eri festivaaleilla, kuten Sidewaysissä, Kesärauhassa ja LPRHC Festeillä. Menestyksekkään vuoden kruunasi ehdokkuus vuoden bändiksi Indie Awardseissa. Tänä vuonna homma ja keikat etenee, ja yhtye nousee lavalle myös Jytäkesä Go-Go:ssa.